Nieuwe lente-editie voor het iconische Voedingssalon: afspraak van 30 maart tot 7 april

Nieuwe lente-editie voor het iconische Voedingssalon: afspraak van 30 maart tot 7 april

De lente komt al om de hoek kijken en dat betekent dat ook de vele markten weer zullen heropleven. Het Voedingssalon is geen uitzondering op de regel en lanceert met de Grote Lentemarkt een tweede jaarlijkse editie van het Salon. Met een 200-tal exposanten verdeeld over 20 000 m² belooft deze nieuwe editie dé afspraak van de lente te worden! De bezoekers kunnen kennismaken met de exposanten in de Paleizen 3 en 4 van Brussels Expo. Het is de ideale gelegenheid om nieuwe producten te ontdekken en goede zaakjes te doen.

Healthy zone, een nieuwe consumptietrend

De organisatoren hechten er belang aan om in te spelen op nieuwe trends, én om aan de wensen van de bezoekers te voldoen. Daarom wordt dit jaar een speciale “Healthy Zone” van 600 m2 voorzien. Deze is volledig gewijd aan de nieuwe voedingstrends en onmisbaar voor bezoekers die streven naar een gezondere levensstijl. In deze zone ontdekken ze evenwichtige en natuurlijke voedingsalternatieven die afkomstig zijn van de biologische landbouw en toelaten om gezond én met plezier te eten. En aangezien het gezegde luidt “een gezonde geest in een gezond lichaam”, wordt hier ook een gratis initiatie yoga aangeboden.

Een retourticket Canada vanuit Brussel

Niet minder dan 250 m² met animaties en lekkernijen zullen in het teken staan van het gastland van deze editie. Op het menu: Ahornsiroop, Poutine, beverstaarten en lokale alcoholische dranken. Daarnaast wordt het hele Salon lang ook voor sfeer gezorgd door een groep traditionele muzikanten.

Cooking Theatre, live kookworkshops

Voor de bezoekers die op zoek zijn naar adviezen, tips of receptideetjes is het cooking theatre de ideale plaats. Er worden immers niet minder dan 5 demonstraties per dag aangeboden aan het publiek. De bezoekers kunnen er kennismaken met grote chefs zoals Albert Verdeyen of Marc Costers, maar ze kunnen ook blogsters ontmoeten zoals Elsa (Cookwithelsa) of Helen Verhelst (HelenKookt). Deze jonge vrouwen, die zich volop bewust zijn van het belang van een gezonde levensstijl, delen dagelijks hun ervaringen en recepten op de sociale media. Op het Voedingssalon kunnen bezoekers in levenden lijve kennismaken met deze iconen van het web.  

Een programma vol activiteiten

Het hele Salon lang worden nog heel wat andere activiteiten aangeboden aan de bezoekers.  Op woensdag 3 april is er een voor families niet te missen eierenjacht. Op deze dag is de ingang gratis voor kinderen jonger dan twaalf jaar en voor twee begeleidende volwassenen. De stand Aspirant Bakker verzamelt de top van Belgische jonge bakkers voor demonstraties. Elke hal beschikt over zijn eigen foodtruckzone voor degustaties, zodat er nog meer keuze is voor de bezoekers. Wie denkt aan de lente denkt ook aan zonnige terrasjes, en kan in de stemming komen met een lekkere cocktail in de bar Brazil.

Het volledige programma vindt u terug op op de website van de het Salon.

Praktische informatie:

Wanneer? Van 30 maart tot 7 april 2019, alle dagen van 10 tot 18 uur.

Waar? Brussels Expo – Paleizen 3 & 4

Voor een accreditatie kunt u contact opnemen met Marine Hiclet – mh@twocents.be

 

Contacteer ons
Marine Hiclet Advanced Fair, dep. Two cents
Marine Hiclet Advanced Fair, dep. Two cents
Over Voedingssalon
Over FISA

Fisa maakt deel uit van de DEFICOM-group, die actief is in de communicatie-, media en ontspanningssector. De groep FISA is gespecialiseerd in het organiseren van grote nationale beurzen en evenementen. Het is de missie van FISA om haar bezoekers beleving te brengen voor de vijf zintuigen. FISA is in 2003 gestart met de aankoop van de bekende bouwbeurs BATIBOUW en heeft daarna geleidelijk haar aanbod uitgebreid met de beurzen Cocoon, het Voedingssalon, het Vakantiesalon en het networkingevenement Topontmoetingen. Jaarlijks trekken de FISA-beurzen in totaal zo’n 2.700 exposanten en 700.000 bezoekers naar Brussels Expo.